vineri, 26 mai 2023

Colegi............sunt alaturi de voi !






Scriu acest articol extrem de manioasa, scarbita si furioasa.

Cum e posibil ca noi,cadrele didactice, sa fim umilite in asemenea hal? CUM?

De ce te bagi in greva asta? Oricum nu obtineti nimic !.....acestea sunt vorbe pe care le-am auzit de mai multe ori azi.
 De ce "ma bag"?
Hai sa iti spun :

1. Am 5 ani  de facultate, 2 de master, cursuri,conferinte,workshop-uri, zeci de carti cumparate (si studiate) ........toate acestea au costat mult,mult. Am invatat si continui sa invat pentru a deveni un bun profesor pentru copiii mei......

2. Sunt in invatamant din 2005......iar salariul meu este putin peste 3000 lei
3. am 16 ore pe saptamana la catedra. In aceste 16 ore ,lucrez cu zeci de copii cu tulburari de pronuntie, de dezvoltare, de invatare,etc. Pentru a putea lucra cu ei am nevoie de consumabile, multe consumabile. Un test de evaluare/diagnosticare costa in jur de 4000 lei. Jocurile educative sunt peste 100 lei/bucata. Creioane colorate.....25 lei/setul, acuarele ....20 lei/setul... Sa mai scriu si altele?
4. Sunt profesor,dar sunt si mama......a 3 copilasi. Copilasi care depind de salariul meu. Hai sa vedem cum sta treaba aici: hainute, carti,caiete, mancare, jucarii, medicamente .........Sa scriu preturi? Nu,ca va speriati. Va asigur ca, daca eram parinte singur nu faceam fata cu 3 copii si salariul meu. 
5. Am avut de curand o colaborare cu un terapeut din Spania. A ramas socat sa afle ce salariu avem, cati bani aducem de acasa, cum ne procuram singuri anumite materiale. M-a intrebat,sec :""Ë pe bune treaba asta? Mai rezisti?"' 
Mai rezist pentru ca iubesc ceea ce fac. Iubesc logopedia, iubesc copiii si ma mandresc atunci cand munca imi este recunoscuta si apreciata de parinti si copii.
Dar tu, STATULE, cand ma vei aprecia?
Tu,STATULE, cand vei fi mandru de mine?
Tu,STATULE, cand si cum imi vei arata ca esti alaturi de mine?
Sau tu,STATULE, nu ai nevoie de specialisti? Nu ai nevoie de cadre didactice care se ocupa de copiii ce au nevoie de ajutor specializat?
Sti tu, STATULE, cum merg eu in zeci de scoli si evaluez sute si sute de copii? Pe carburantul meu, cu masina mea, pe banii mei? Aaaaaa....tu ,STATULE, doar imi ceri statistici si rapoarte. 
Pai ,vezi,mai STATULE, d'aia nu are ursul coada !!
Eu imi iubesc meseria........dar simt ca tu ,STATULE, nu.
Tu doar ceri,ceri si iar ceri......dar de dat.......

Am auzit ca noi, profesorii romani, suntem cam cel mai prost platiti din Europa. Pai ,cum,mai STATULE, lasi tu sa se intample treaba asta profesorilor tai? Universitatile noastre sunt pline de studenti veniti din toate colturile lumii pentru a studia cu profesorii nostri. De ce? Pentru ca sunt recunoscuti ca fiind buni si foarte buni. Nu esti mandru,STATULE? 
Tu cum ii recompensezi pentru eforturile facute?
Iti zic eu cum: 0 respect, nepasare, umilire. 

Deci,STATULE......e timpul sa arati ca iti pasa !

Azi .....sunt mandra de colegii mei. Sunteti uniti si curajosi. 
Sunt 100% alaturi de voi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Colegi............sunt alaturi de voi !

Scriu acest articol extrem de manioasa, scarbita si furioasa. Cum e posibil ca noi,cadrele didactice, sa fim umilite in asemenea hal? CUM? D...